Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers die zijn ingeschreven bij Mantelzorg & Meer krijgen jaarlijks een waardering van de gemeente voor het werk dat zij doen. De voorwaarden zijn niet in alle gemeenten hetzelfde. Hieronder een toelichting.

Mantelzorgers die zorgen voor iemand die woont in de gemeente Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn of in Ouderkerk aan de Amstel, hebben recht op de waardering. Amstelveense mantelzorgers hebben recht op de waardering als zij wonen in Amstelveen of zorgen voor iemand die woont in Amstelveen.

De datum van de inschrijving bij Mantelzorg & Meer bepaalt wanneer de mantelzorger de waardering ontvangt:

  • Ben je ingeschreven vóór 15 oktober: dan ontvang je de waardering in november
  • Ben je Ingeschreven tussen 15 oktober en 14 december: dan ontvang je de waardering in december
  • Als je na 14 december wordt ingeschreven, ontvang je geen waardering voor het lopende jaar maar wel voor het komende jaar.

Een mantelzorger die zorgt voor meerdere personen krijgt eenmaal een waardering. Als een zorgvrager meerdere mantelzorgers heeft dan krijgt iedere mantelzorger een waardering.

Inschrijven

Denk je ook recht te hebben op een mantelzorgwaardering van de gemeente Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn of van Ouderkerk aan de Amstel? Schrijf je dan in als mantelzorger via: https://www.mantelzorgenmeer.nl/wat-is-mantelzorg/aanmelden-als-mantelzorger/

Verhuisd? Geef het aan ons door vóór 15 december!

Geef verhuizingen ook altijd door aan Mantelzorg & Meer. De gemeente stuurt de mantelzorgwaarderingen naar het adres dat bij ons bekend is. Het komt wel eens voor dat een waardering niet wordt ontvangen omdat die op het oude adres is bezorgd. Meld een verhuizing altijd vóór 15 december van het jaar van verhuizing. Als de verhuizing na 14 december bij ons binnenkomt, kan de gemeente voor dat jaar geen mantelzorgwaardering meer toekennen.

Scroll to top