Wat is mantelzorg

Je bent mantelzorger als je langdurig zorgt voor een naaste met een ziekte of een beperking. Bijvoorbeeld je moeder met dementie, je vader met een beroerte of een kind met autisme of een verstandelijke beperking. Je bent dat ook als je zorgt voor een partner met Parkinson of voor een vriend met psychische klachten,  of voor een buur die door een ongeluk beperkt is.

Langdurig en intensief zorgen voor een ander geeft vaak voldoening, maar soms heb je ook vragen, zorgen of twijfels. Mantelzorg & Meer helpt je dan graag. Onze medewerkers begrijpen wat het is om mantelzorger te zijn en ze staan je graag bij. Aan onze ondersteuning zijn geen kosten verbonden.

Bekijk hieronder de mogelijkheden!

“Ik zocht hulp bij het zorgen en kwam via Google bij Mantelzorg & Meer uit. Ik ontdekte ineens dat ik ‘mantelzorger’ was en ondersteuning kon krijgen. Dat gaf een enorme opluchting. Eindelijk Iemand met verstand van zaken die me serieus nam en echt naar me luisterde.”

- Mantelzorger
  • Vraag op tijd hulp

    Dat is vaak het eerste advies dat ex-mantelzorgers geven. Zo hou je het zorgen vol en verlies je jezelf niet uit het oog.

    Mantelzorg & Meer helpt bij het verlenen van zorg aan je naaste. Wij werken in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.

  • Mantelzorgwaardering

    Mantelzorgers die zijn ingeschreven bij Mantelzorg & Meer krijgen jaarlijks een waardering van de gemeente waarin ze wonen. De voorwaarden zijn niet overal hetzelfde. Kijk op deze pagina voor een toelichting.

Jonge mantelzorger?

1 op de 4 jongeren is mantelzorger. Jij ook? Dan ben je dus niet de enige. Bekijk wat Mantelzorg & Meer voor jou als jongere kan betekenen!

Scroll to top