Mantelzorgvrijwilliger

Als mantelzorgvrijwilliger bezoek je mensen met een chronische ziekte of een beperking. Of je gaat met ze op stap. Van jong tot oud. Je spreekt wekelijks of tweewekelijks af.

Afhankelijk van de situatie bepaal je samen wat je doet. Gezellig koffie of theedrinken, praten, een hobby uitoefenen, naar de markt of de bibliotheek gaan, fietsen, vissen, zwemmen, museumbezoek of wandelen.

Soms kun je niet meer doen dan er alleen maar zijn. Bij kinderen met een beperking kan het ook gaan om oppassen, (buiten)spelen, voorlezen of er lekker even uit gaan.

Een vrijwilliger geeft de mantelzorger de mogelijkheid om iets voor zich zelf te doen, even niet te hoeven zorgen. Deze ontspanning maakt dat de mantelzorger het zorgen voor zijn naaste langer volhoudt op een prettige manier. En de verzorgde heeft een paar leuke uurtjes met jou als vrijwilliger.

Ben jij mantelzorgvrijwilliger?

Ben je geduldig, positief ingesteld, kun je goed luisteren en beteken je graag iets voor een ander? Dan maken we graag kennis met je.

Duo-vrijwilliger

Lijkt het je leuk om te doen maar heb je slechts beperkt tijd? Of wil je liever samen met een bekende vrijwilligerswerk doen? Dat kan. Geef aan dat je graag Duo-vrijwilliger wilt worden of meld je samen aan als Duo-vrijwilliger.

Meer weten over dit vrijwilligerswerk?

‘Om de week ben ik bij een mevrouw met dementie. Ik lees voor, we kijken fotoboeken en drinken thee. Meneer gaat dan de deur uit, heerlijk even iets voor zichzelf doen.’

Scroll to top