Maatje voor een kind

Als vrijwilliger kun je ook een maatje worden voor een kind tussen twee tot achttien jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Je kunt pas maatje worden als jezelf 18 jaar of ouder bent. Je bezorgt het kind een gezellige dag bij jou thuis, maar je kunt er ook op uitgaan. Het kind heeft jouw gezelschap en doet nieuwe ervaringen op.

Gezinnen met een kind met een beperking kunnen moeilijk even iets voor zichzelf doen of er zomaar op uit gaan. Tijd voor zichzelf en voor de andere leden in het gezin is schaars. Door inzet van een maatje voor het kind komt daar ruimte voor. Ouders, broertjes en zusjes van een kind met een beperking kunnen op deze dag iets ondernemen.

Kortom, een maatje:

  • geeft extra aandacht
  • doet samen iets waar het kind blij van wordt
  • biedt veiligheid
  • is minimaal een keer per maand een dag(deel) beschikbaar

Ben jij een maatje?

Ben je geduldig en ga je graag met kinderen met een beperking om? Ben je een evenwichtige doorzetter en voel je goed aan wat er nodig is bij kinderen? Wil jij je voor langere tijd verbinden en ben je inzetbaar in Aalsmeer, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Uithoorn of Haarlemmermeer? Ben je 18 jaar of ouder? Als jouw antwoord op deze vragen ‘ja’ is, maken wij graag kennis met je. Ervaring met kinderen is fijn maar niet noodzakelijk. We vragen je wel om een verklaring omtrent gedrag.

‘Om de week ben ik bij een kind met NAH. Ik lees voor, we doen spelletjes en ik neem hem mee op pad. De ouders hebben dan tijd voor zichzelf en voor hun andere kinderen.’

Scroll to top