U bent hier:   Home   >   Vrijwilligers   >   Mantelzorgvrijwilliger

Mantelzorgvrijwilliger

Wat doet een mantelzorgvrijwilliger

Als mantelzorgvrijwilliger ga je op bezoek of op stap met mensen met een chronische ziekte of een beperking. Van jong tot oud. Je spreekt wekelijks of tweewekelijks af. Afhankelijk van de situatie bepaal je samen wat je doet. Gezellig koffie of theedrinken, praten, een hobby uitoefenen, naar de markt of de bibliotheek gaan,fietsen, vissen, zwemmen, museumbezoek of wandelen. Soms kun je niet meer doen dan er alleen maar zijn. Bij kinderen met een beperking kan het ook gaan om oppassen, (buiten)spelen, voorlezen of er lekker even uit gaan.

Waarom een mantelzorgvrijwilliger

Een vrijwilliger geeft de mantelzorger de mogelijkheid om iets voor zich zelf te doen, even niet te hoeven zorgen. Deze ontspanning maakt dat de mantelzorger het zorgen voor zijn naaste langer volhoudt op een prettige manier. En de verzorgde heeft een paar leuke uurtjes met jou als vrijwilliger.

Wie is mantelzorgvrijwilliger

Ben je geduldig, positief ingesteld, kun je goed luisteren en beteken je graag iets voor een ander? Dan maken we graag kennis met je. Wil je het liever samen met een bekende doen? Meldt je dan samen aan als Duo-vrijwilliger! 

formaat normale pagina__0041_8

Interesse om mantelzorgvrijwilliger te worden?

Meld je hier aan om mantelzorgvrijwilliger te worden.