Online tools Algemeen

Hieronder vind je links naar informatieve sites met gratis tools die je kunnen helpen bij het zorgen voor jouw naaste.

Dit is mantelzorg

Kort filmpje met info over wat mantelzorg is.

Mantelzorger, misschien ben jij het wel

Mantelzorgmakelaar Corry Brouwer en mantelzorgconsulente Hanneke ten Brinke en twee mantelzorgers vertellen over mantelzorg en Mantelzorg & Meer.

Hoe help je een mantelzorger?

Mantelzorgmakelaar Corry Brouwer en mantelzorgconsulente Hanneke ten Brinke en twee mantelzorgers vertellen over hulp vragen en aanvaarden.

Samen beter thuis

Hoe doe je dat? Zorgen voor je naaste of jezelf? Samen Beter Thuis ondersteunt mantelzorg en zelfzorg met adviezen en online cursussen over verzorgen en verplaatsen.

Free Learning over helpen met aan- en uitkleden

Praktische tips

Filmpjes over praktische handelingen

Tiltechnieken, wassen,  manoeuvreren en rijden en andere praktische handelingen

Training over stress, eenzaamheid en grenzen stellen

De Humanitas Academie heeft een aantal trainingen ontwikkeld voor iedereen die iets wil doen of doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. In deze trainingen een aantal praktische handvatten. Over onder andere stress, eenzaamheid en grenzen stellen.

MantelzorgBalans

Dit platform is opgesteld voor mantelzorgers van een naaste die ongeneeslijk ziek is. De oefeningen op het platform zijn ook aan te raden voor andere mantelzorgers.

Wat is respijtzorg?

Je kunt alleen goed voor een ander zorgen, als je de zorg kunt combineren met andere belangrijke dingen in je leven: werk, gezin, vrienden, studie en ontspanning. Daarvoor bestaat vervangende zorg. Dit wordt ook wel  respijtzorg genoemd.

Minidocumentaires mantelzorg

Verhalen van mantelzorgers

De mantelzorgwoning van Bram in de tuin van zijn ouders

Informatie en filmpje over een mantelzorgwoning.

Filmpje voor jonge mantelzorgers

Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger!

 

Scroll to top