U bent hier:   > > > Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

  29 04 2019 in "Overig nieuws" • door Mantelzorg & Meer

Ridder te voet

Corry Brouwer, mantelzorgmakelaar bij Mantelzorg & Meer mag zich sinds 26 april Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Zij kreeg het lintje opgespeld door burgemeester Onno Hoes.  

Totaal onverwacht kreeg Corry de schrik van haar leven. Het bleek geen spoedoverleg met collega’s te zijn, wel een bezoek van de burgemeester met in zijn gevolg familie, vrienden, kennissen en collega’s. Met een mooie toelichting waarom zij deze onderscheiding verdiend heeft, want Ridder word je niet zomaar. Een opsomming van haar wapenfeiten: 

  • Opzet van de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)
  • Opzet en bestuur van Hospice ThamerThuis
  • Ondersteunde opzet van Hospice Bardo door expertise en werving vrijwilligers
  • Opzet en bestuur van Stichting Urgente Noden Uithoorn
  • Betrokken bij de opzet van de landelijke Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM)
  • Koploper in het landelijke project Mantelzorg en Werk

Daarnaast is zij mantelzorger voor familie, vrienden en bekenden en vormt zij een plek om te huilen, te schuilen, te lachen of te delen. 

Samenzijn

Op zaterdagochtend 27 april volgde er een gezellig samenzijn voor alle decorandi in het Raadhuis in Hoofddorp. Na het Wilhelmus volgde een film die de gemeente maakte van de uitreiking van de onderscheidingen. 

Aan de slag 

Corry zelf blijft er na alle feestelijkheden en op haar eerste werkdag als “Ridder te voet” nuchter onder: “Ach joh, iedereen doet op zijn of haar manier iets bijzonders.” Om vervolgens met een kop thee weer aan de slag te gaan, want het werk wacht.  Echt Corry….

Burgemeester Onno Hoes en Corry Brouwer