U bent hier:   > > > Werkproject voor jonge mensen met dementie

Werkproject voor jonge mensen met dementie

  15 07 2019 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Zorgt u voor een jong vitaal familielid met dementie? 

Speciaal voor jonge vitale mensen met een vorm van dementie, start Amstelring Dagbesteding een werkproject bij de Heimanshof. Vanaf 18 juli steken ze de handen uit de mouwen en leveren ze een bijdrage aan natuureducatie en biodiversiteit in de gemeente Haarlemmermeer.

Het werk

Er zijn allerlei uiteenlopende klussen die gedaan moeten worden: werken in de tuin, timmeren, klussen, onderhouden, maar ze zoeken bijvoorbeeld ook mensen die toezicht kunnen houden op de speeltuin of kunnen helpen met het geven van rondleidingen. Kortom: van alles te doen!

De Heimanshof

De Heimanshof is een prachtige Heemtuin van ongeveer 1 hectare aan de Wiegerbruinlaan 1 in Hoofddorp. Het doel is om zoveel mogelijk inheemse flora en fauna te laten zien. Jaarlijks komen er ongeveer 5000 kinderen naar de Heimanshof om te leren over de natuur. De Heimanshof wordt onderhouden door heel veel vrijwilligers, waar deze groep een onderdeel van is.

Praktische informatie

De groep jonge mensen met dementie start op donderdagochtend 18 juli. We verzamelen om 8:30 bij de Heimanshof, drinken koffie en thee en gaan dan aan de slag. Om 12:30 beëindigen de werkzaamheden en is er de mogelijkheid om in het Huis van de Buurt Floriande gezamenlijk een lunch te nuttigen. Er is altijd een begeleider vanuit Amstelring Dagbesteding aanwezig ter ondersteuning. Mocht vervoer een probleem zijn, dan horen ze het graag en zoeken ze samen naar een oplossing.

In het kort

Wanneer: iedere dinsdag en donderdag (bij succes breiden ze uit)

Tijd        8:30 – 12:30
Waar     Heimanshof – Wiegerbruinlaan 1 – Hoofddorp
Kosten   voor deze activiteit heb je een WMO indicatie nodig.

Voor meer informatie en aanmelden graag contact opnemen met Mara van Limbeek via mvanlimbeek@amstelring.nl of 06-22064255.