U bent hier:   > > > Week van de jonge mantelzorger

Week van de jonge mantelzorger

  01 06 2020 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer, bron: MantelzorgNL

Deel je zorg

Van 1 tot en met 7 juni is de Week van de Jonge Mantelzorger. Een week om aandacht en waardering te vragen voor kinderen en jongeren die zorgen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil met de campagne ‘Deel je zorg’ jonge mantelzorgers stimuleren om over hun zorgen te praten of gebruik te maken van hulp.

Je bent niet de enige

DJ Frank van der Lende (3FM NPO) heeft een vader met Alzheimer. In dit filmpje vertelt hij wat dat betekent en geeft hij tips aan anderen jongeren die zorgen.

Zorg jij voor een ziek familielid?

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor, dus deel je zorg! Op school, met vrienden of familie. Of bel jouw lokale mantelzorgondersteuner Mantelzorg & Meer (020 5127250), info@mantelzorgenmeer.nl

Mantelzorglijn

Je kunt ook bellen appen of mailen met een mantelzorgcoach van de landelijke Mantelzorglijn.

Wil jij je verhaal even kwijt of info over mantelzorg. Neem contact op met een mantelzorgcoach van de Mantelzorglijn. Je kunt op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur appen, bellen of mailen! Whatsapp met 030 – 760 60 55 (alleen berichten). Wil je gewoon bellen, dan kan dat ook via dat nummer. Of mail met: mantelzorglijn@mantelzorg.nl

Kijk hier voor meer info over de campagne, verhalen van andere jonge mantelzorgers en tips. Bekijk daar ook de Live-uitzending ‘Deel je Zorg’, waarin minister Hugo de Jonge in gesprek gaat met vier jonge mantelzorgers.