U bent hier:   > > > “We vonden het ontzettend leuk en gezellig!”

“We vonden het ontzettend leuk en gezellig!”

  15 10 2020 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Week van de jonge mantelzorger geslaagd

Tussen 6 en 9 oktober vond de week van de jonge mantelzorger plaats. Om even wat ontspanning te bieden tussen alle zorg door. De online activiteiten Bingo, Cluedo en Mindfulness bleken een schot in de roos. Sommige jongeren deden zelfs aan alle drie de activiteiten mee.

Beter leren kennen

Sarah van Alebeek, Consulent Jonge mantelzorgers deed ook mee: “Het was leuk om dit met de jongeren te doen. Ik leerde ze beter kennen en zij mij ook. De jongeren vroegen ook of we dit niet vaker konden doen, de reacties waren positief en soms ook grappig:

‘We vonden het ontzettend leuk en gezellig, hadden nog niet eerder zo online cluedo gespeeld, maar het voelde echt alsof je gewoon op een stoel tegenover ons zat.’

‘Mindfulness maakte me slaperig? Geert zegt mindfulness laat je voelen hoe de staat van je lichaam is. Dus als je slaperig bent heb je misschien wat meer rust (slaap nodig) dan je dacht.’

 

Presentje

Jongeren ontvingen vooraf een chocolade presentje aangeboden door Martinez. Daarbij ontvingen zij een kaart voor zichzelf en een om weg te geven aan een andere jonge mantelzorger. 

Oproep

Sarah roept graag nog even op: Ken jij of ben  jij een jongere die in het gezin te maken heeft met zorg door ziekte, beperking, depressie of verslaving? Wil je daar een keer over praten of heb je vragen? Bel mij of app mij: 0643072183.