U bent hier:   > > > Oplichters actief

Oplichters actief

  01 02 2021 in "Mantelzorg" • door Bron GGD

Let op: Nep GGD-medewerkers actief

Het vaccineren van thuiswonende ouderen van 85 jaar en ouder is gestart. Er zijn signalen dat ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als GGD-medewerkers. Zij willen een afspraak maken om iemand thuis te vaccineren. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

Per post of via huisarts

Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor de coronavaccinatie.
Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mobiele mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM. Zij bellen zelf met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.

De GGD-Amsterdam richt zich op alle inwoners van Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Zij worden gevaccineerd op de centrale vaccinatielocatie van GGD Amsterdam in de RAI. Meer info over vaccinatie van ouderen vindt u op de site van de GGD : https://www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus/vaccineren-ouderen/

De GGD-Kennemerland richt zich onder andere op  inwoners van gemeente Haarlemmermeer. Zij worden gevaccineerd op de centrale vaccinatielocatie van GGD Kennemerland in Badhoevedorp (Schiphol). Meer info: https://www.ggdkennemerland.nl/coronavaccin.