U bent hier:   > > > Informatieavond 16 april over gratis cursus reanimatie

Informatieavond 16 april over gratis cursus reanimatie

  03 04 2018 in "Mantelzorg" • door Bron: Persbericht Gemeente Amstelveen

Info over gratis cursus reanimatie

Om het belang van AED’s en reanimatie te benadrukken organiseert gemeente Amstelveen een informatieavond op 16 april 19.30 uur, in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3 in Amstelveen.  Samen met de Ambulancedienst, het lokale Rode Kruis en de EHBO-vereniging. 

Aanmelden voor deze avond via info@amstelveen.nl o.v.v. burgerhulpverlening.

De ambulancedienst geeft die avond uitleg over haar werk en hoe belangrijk het is dat veel bewoners kunnen reanimeren. Het Rode Kruis en de EHBO bieden (gratis voor de eerste 100) trainingen reanimeren aan. U kunt zich op 16 april voor deze training inschrijven. Verder geeft de gemeente uitleg over de subsidieregeling voor de aanschaf van AED’s en de zogenaamde buitenkasten voor AED’s. De buitenkasten voor de AED’s zorgen ervoor dat ze 24/7 gebruikt kunnen worden.

De organisatoren van deze avond hebben als gezamenlijk doel dat zoveel mogelijk bewoners leren reanimeren, om zich daarna te laten registreren bij HartslagNu. Iedereen die bij HartslagNu aangesloten is krijgt namelijk een oproep als er bij hen in de buurt een reanimatie nodig is. Bovendien wil men het netwerk van AED’s dat 24/7 beschikbaar is uitbreiden. Met een fijnmazig Amstelveens netwerk van geregistreerde AED’s en bewoners die kunnen reanimeren wordt de kans op overleven veel groter.

Bij een reanimatie telt iedere seconde. Naarmate het langer duurt dat de reanimatie wordt opgestart neemt de overlevingskans af. Daarom is het streven om er ook in Amstelveen voor te zorgen dat hulpverlening binnen zes minuten tot stand komt. En dan is een buurman met een AED bijna altijd eerder ter plaatse dan de professionele hulpverlening.

Voor meer informatie kijk op www.amstelveen.nl/AED