U bent hier:   > > > Groepsapp jonge mantelzorgers

Groepsapp jonge mantelzorgers

  12 06 2018 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Groepsapp jonge mantelzorgers

Wist je dat 1 op de 4 jongeren een jonge mantelzorger is? Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een langdurig ziek familielid, ongeacht of ze zorgtaken op zich nemen of niet. Het kan hierbij gaan om broers, zussen, een ouder of een inwonend familielid met een chronische lichamelijke ziekte of handicap, psychische problematiek of verslaving.

Mantelzorg & Meer heeft onderzoek gedaan naar jonge mantelzorgers in de regio.
Het rapport vind je hier

Lotgenotencontact

Een van de resultaten die uit het onderzoek naar voren kwam was de behoefte aan (laagdrempelig) lotgenoten contact. Jongeren stelden voor om een Whatsapp-groep te starten waarin (ex-)jonge mantelzorgers ervaringen kunnen uitwisselingen. Mantelzorg & Meer is nu gestart met een pilot groep voor (ex-)jonge mantelzorgers in de leeftijd 16-23.

Ben jij of ken jij iemand die graag in deze groepsapp zou willen deelnemen? Stuur een appje naar Anke: 0643054854!

Aanspreekpunt

Als mantelzorgconsulent ondersteunt Mark Wijnen mantelzorgers van alle leeftijden, dus ook jongeren. Heb je een vraag, wil je ergens over praten, heb je praktische hulp nodig?  Mark helpt je verder. Hij stelt zich kort even voor: 

“Ik ben Mark Wijnen en contactpersoon voor jonge mantelzorgers in het werkgebied Amstelland en Haarlemmermeer.  Als je vragen hebt of aan de Whatsappgroep wilt meedoen mag je me gewoon een appje sturen of bellen natuurlijk. 

Daarnaast werk ik als mantelzorgconsulent in Haarlemmermeer.  Ik woon in Hoorn en ben getrouwd met Anneke. Samen hebben we 3 kinderen van 20, 18 en 16 jaar oud. Als je meer over mij zou willen weten kijk dan eens op mijn pagina op Facebook.

Ik zou het fijn vinden om jouw verhaal te horen, tot gauw!”

Mark Wijnen

M: 0643072183

E: mwijnen@mantelzorgenmeer.nl