U bent hier:   > > > Continuïteit ondersteuning door Mantelzorg & Meer

Continuïteit ondersteuning door Mantelzorg & Meer

  17 03 2020 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Maatregelen continuïteit

Mantelzorg &  Meer heeft de afgelopen dagen maatregelen genomen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Wij hebben ons daarbij laten leiden door de landelijke instructies waarin opgedragen is vanuit huis te werken en fysiek contact met anderen te mijden. Om duidelijkheid te scheppen wat dat betekent voor onze dienstverlening: 

Fysieke afspraken worden opgeschort, locaties zijn dicht voor publiek, cursussen en gespreksgroepen zijn uitgesteld en alle medewerkers werken vanuit huis. Vanuit daar worden de consulten telefonisch gedaan. Alle mantelzorgers en/of cliënten met wie een afspraak gepland staat worden gebeld en het ondersteuningsgesprek wordt telefonisch gedaan. Ook de ondersteuningsactiviteiten gaan waar mogelijk door. Denk hierbij aan contact opnemen met instanties, uitzoekwerkzaamheden, ondersteunen bij telefoontjes, helpen met opstellen mail, netwerk inschakelen, vrijwilligers benaderen, etc.

Vrijwillige inzet

De fysieke inzet van vrijwilligers bij cliënten is ook opgeschort. De vrijwilligers van Mantelzorg & Meer is gevraagd om actief om te zien naar de zorgvragers en wat zij mogelijk kunnen betekenen zonder dat er sprake is van fysieke nabijheid.

Bereikbaarheid

Wij blijven bereikbaar via onze telefoonnummer 020 512 7250 en via de mail.  Aanmelding, informatie, advies en ondersteuning gaan gewoon door. 

Op deze manier willen wij ons inzetten om degenen die ondersteuning nodig hebben – zo goed als mogelijk onder deze uitzonderlijke omstandigheden – dit ook te kunnen bieden.