U bent hier:   Home   >   Nieuws   >   Mantelzorg

Nieuws: Mantelzorg

 

Petitie: een week vrij van mantelzorg

  14 03 2019 in "Mantelzorg" • door Bron MantelzorgNL

Als mantelzorgers op vakantie willen, komen ze vaak van een koude kermis thuis bij hun zoektocht naar vervangende zorg voor hun naasten.Dit moet anders, vinden het magazine Margriet en MantelzorgNL. Daarom starten zij een petitie, waarmee zij een mantelzorgvrije week mogelijk willen maken voor alle mantelzorgers.

Lees verder

Wat is respijtzorg?

  25 02 2019 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Als je zorgt voor iemand met een chronisch ziekte, een beperking of met dementie, dan kan het fijn zijn om de zorg even over ter dragen. Dat noem je respijtzorg. 

Bekijk het filmpje met uitleg over respijtzorg van Mantelzorg.nl: de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste.

Lees verder

Sporten voor mantelzorgers in Nieuw-Vennep

  30 01 2019 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Met 'Zorg voor de Mantelzorger' wil Sportplaza ontspanning en beweging bieden aan mantelzorgers. Elke donderdag van 10.30-12.00 uur zijn mantelzorgers welkom bij De Estafette in Nieuw-Vennep. Doe een keer mee! 

Lees verder

Brussen en Jonge mantelzorgers

  24 01 2019 in "Mantelzorg" • door Bron MEE Amstel en Zaan

MEE Amstel en Zaan organiseert een ontmoetingsavond op 6 februari tussen 19.00 en 20.30 uur voor jongeren tussen de 11 en 18 jaar met een gezinslid met een verstandelijke- of lichamelijke beperking, autisme, hersenletsel of een chronische ziekte. 

Lees verder

Mantelzorg Magazine

  02 01 2019 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Het nieuwe Mantelzorg Magazine 2019 is uit. Maak kennis met vrijwilliger Marian, mantelzorger Inge en mantelzorgconsulent Hanneke. Geniet van de foto-impressie van de Week van de Mantelzorg en neem een kijkje in de agenda 2019. 

Lees verder