U bent hier:   > > > Pilot zorgrobot Tessa

Pilot zorgrobot Tessa

  23 04 2019 in "Expertise" • door Mantelzorg & Meer

Zorgrobot Tessa helpt mantelzorger

De gemeenten Amsterdam, stadsdeel Zuid en Amstelveen onderzoeken samen met Amstelring Wijkzorg en Tiny Bots of de zorgrobot Tessa kan helpen bij het vergroten van het gevoel van veiligheid, comfort en de kwaliteit van leven. Dit onderzoek richt zich naast de cliënt met dementie van Amstelring Wijkzorg op andere betrokkenen zoals de mantelzorger van de cliënt en de zorgprofessional. 

Wie is Tessa 

Tessa is een klein sociaal robotje dat structuur brengt in het dagelijks leven van de cliënt. Tessa kan eenvoudig worden ingesteld via een app door zorgprofessionals, de cliënt, maar ook door familieleden en mantelzorgers van de cliënt.

Je kan bijvoorbeeld een tekstbericht via de app inplannen, die Tessa vervolgens op het geplande tijdstip met haar eigen stem uitspreekt. Ook kan Tessa de sfeer in huis verbeteren door bijvoorbeeld voor te stellen om mooie muziek op te zetten.

Tessa geeft mogelijkheden voor zorgprofessionals, familie, en mantelzorgers om te helpen wanneer niemand in huis aanwezig kan zijn.

Meer informatie

De pilot heeft een looptijd van een jaar en eindigt in september 2019. Deelname aan de pilot is voor de cliënt kosteloos.  

Meer informatie over Tessa is te vinden op de website tinybots.nl