U bent hier:   > > > Mantelzorg & Meer

Mantelzorg & Meer

  18 09 2014 in "Expertise" • door Ellen

Mantelzorg & Meer is de nieuwe naam van het Mantelzorg Steunpunt. Nieuw, omdat wij meer doen dan de oude naam deed vermoeden. Meer voor mantelzorgers, meer voor vrijwilligers, meer voor werkgevers en meer voor organisaties. Manager Harmke van de Fliert, licht dit graag toe: “De huidige ontwikkelingen rondom mantelzorg vragen om een organisatie met ervaring, waar deze partijen terecht kunnen. Neem de groeiende rol van de mantelzorger en de grotere vraag naar gespecialiseerde vrijwilligers. Daarnaast de rol van de werkgevers bij herkenning van mantelzorg en de benodigde kennis bij organisaties die contact hebben met mantelzorgers.’

Mantelzorgers en vrijwilligers

Mantelzorgers vinden bij ons praktische en emotionele ondersteuning, tijd voor zichzelf door de inzet van een vrijwilliger en een agenda vol met cursussen en gespreksgroepen’, vervolgt Van de Fliert enthousiast. Vrijwilligers kunnen zich via ons onder andere inzetten als zorgvrijwilliger, thuiscoach, maatje voor een kind of zorgambassadeur.

Werkgevers en Organisaties

Ook de zakelijke kant helpt Mantelzorg & Meer om de mantelzorger te ondersteunen. “Wij helpen werkgevers om mantelzorg te herkennen en hun personeelsbeleid mantelzorgvriendelijk te maken. En we ondersteunen de mantelzorgende werknemer. En dan hebben we nog de Organisaties. Professionals kunnen hun deskundigheid vergroten door onze praktijkgerichte trainingen over bijvoordbeeld familiezorg en dementie.’ besluit van de Fliert deze toelichting op Mantelzorg & Meer.