U bent hier:   > > > Digitale Hulpmiddelen

Digitale Hulpmiddelen

  12 06 2017 in "Expertise" • door Mantelzorg & Meer

Digitale hulpmiddelen voor mantelzorgers

Steeds meer bieden digitale hulpmiddelen mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen en overbelasting te voorkomen.  De handige tools helpen mantelzorgers, ander netwerk en professionals om het zorgen te verlichten en de communicatie te vergemakkelijken.

Via e-mail, WhatsApp, sociale media, speciaal ontwikkelde apps en online beveiligde platformen kunnen zorgtaken gedeeld worden. 

Mantelzorg en ICT

Het landelijk Expertisecentrum Mantelzorg, wijdt op haar site een dossier aan dit onderwerp, met vele mogelijkheden.  Neem eens een kijkje en doe er uw voordeel mee: Mantelzorg en ICT

Voor meer dan alleen digitale hulpmiddelen kunt u terecht op hulpmiddelenwijzer.nl. Deze site maakte Vilans, het kenniscentrum voor langdurige zorg,  in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. U vindt hier honderden artikelen die het dagelijks leven makkelijker kunnen maken.

Overzicht gratis apps

Mezzo stelde een overzicht samen van gratis apps voor mantelzorgers om samen de zorg voor de naaste te organiseren. Bekijk hier het overzicht. 

Geef uw digitale tip

Heeft u zelf goede ervaringen met een digitaal hulpmiddel? Laat het ons weten. Wij verzamelen en delen uw tips.