U bent hier:   > > > Cursus Methode Familiezorg goed ontvangen

Cursus Methode Familiezorg goed ontvangen

  06 11 2014 in "Expertise" • door Ellen Hulsbergen

Mantelzorgconsulent Anne-Marie de Rooij trainde onlangs een groep zorgprofessionals in de Methode Familiezorg. Deze driedaagse training geeft inzicht in de relatie van chronisch zieken met hun naasten, en wat een professional hierin kan betekenen. 

Wijkteams positief

De professionals, werkzaam in de wijkteams van Amstelring, kregen instrumenten aangeraakt waarmee zij in de dagelijkse praktijk cliënten en degenen om hen heen kunnen begeleiden. “Het bieden van deze ondersteuning in de relatie van chronisch zieken met hun naasten vermindert stress en zorgt voor een betere kwaliteit van bestaan,”aldus van Rooij.

 methode familie zorg

De deelnemers

Enkele reacties van deelnemers na de cursus:

“Ik heb dit een erg leuke, interessante cursus gevonden. Het zou mooi zijn als ons thuiszorg/wijkteam deze cursus regelmatig zou doen. Waarnemen en communiceren zijn belangrijke instrumenten. De cursus maakt je meer bewust en frist je vaardigheden op.”

“Ik heb enorm veel inzicht gekregen en kennis opgedaan. Ik vond het heel prettig dat de cursus ook praktijkgericht is. Ik kan er veel mee doen in mijn vak.”

“De cursus werd aansprekend gegeven: film, casus, uitleg en duidelijk de diepte in. Ik vond dat heel prettig.”

Geinteresseerd?

Organisaties die meer willen weten over deze training voor hun medewerkers kunnen contact opnemen met Mantelzorg & Meer.