U bent hier:   Home   >   Nieuws   >   Expertise

Nieuws: Expertise

Pilot zorgrobot Tessa

  23 04 2019 in "Expertise" • door Mantelzorg & Meer

Kan de zorgrobot Tessa helpen bij het vergroten van het gevoel van veiligheid, comfort en de kwaliteit van leven bij mensen met dementie. Gemeente Amstelveen en stadsdeel Zuid van gemeente Amsterdam starten samen met Amstelring Wijkzorg en Tiny Bots een pilot.

Lees verder

Mantelzorgondersteuning speerpunt in Amstelveen

  01 04 2019 in "Expertise" • door Mantelzorg & Meer

Op 28 maart 2019 opende Marijn van Ballegooijen, wethouder Zorg en Welzijn, een conferentie over mantelzorg. Deze vond plaats in het Cobramuseum. Zeventig mantelzorgers en professionals uit de zorg brainstormden  hoe de ondersteuning van mantelzorg beter kan.

Lees verder

Mantelzorgmakelaar in Nieuwsuur

  12 03 2019 in "Expertise" • door Bron Nieuwsuur

'Mantelzorgmakelaar trekt mensen tegen betaling uit zorgmoeras' luidde de kop van de reportage die Nieuwsuur vorige maand maakte over de inzet van de mantelzorgmakelaar.

Niet gezien? Hier de herkansing.

 

Lees verder

Training en terugkomdagen Ontspoorde Mantelzorg

  19 03 2018 in "Expertise" • door Mantelzorg & Meer

Na het succes van de Training Ontspoorde Mantelzorg afgelopen najaar, volgt er in april nog een training. Voor deelnemers van de vorige training zijn er in april twee terugkomdagen. Speciaal voor zorgprofessionals uit Amstelveen en Aalsmeer.

Lees verder

Jong & Zorgend Eindrapportage

  13 03 2018 in "Expertise" • door Mantelzorg & Meer

Maak gezinsondersteuning toegankelijk voor jonge mantelzorgers en faciliteer laagdrempelig lotgenotencontact. Dit zijn twee van de vier aanbevelingen uit het eindrapport van het project Jong & Zorgend.  Vanaf heden te downloaden. 

Lees verder

Training Ontspoorde mantelzorg

  28 11 2017 in "Expertise" • door Mantelzorg & Meer

Dit najaar zijn zo'n zestig professionals getraind in het kader van het project Ontspoorde Mantelzorg. Margot van de Pol, projectleider bij Mantelzorg & Meer, vertelt hierover. 

Lees verder