U bent hier:   Home   >   Nieuws

Nieuws: Alle categorieën

Mantelzorg & Meer gastspreker in Alzheimer Café

  19 05 2015 in "Expertise" • door Mantelzorg & Meer

Donderdag 28 mei is mevrouw Hanneke ten Brinke, mantelzorgconsulent bij Mantelzorg & Meer, gastspreker in het Alzheimer Café Het thema van deze avond is: Wat betekent dementie voor een mantelzorger en hoe maak je tijd voor jezelf? 

Lees verder

Lezingen voor Amstelveners

  18 05 2015 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Het Zincafé organiseert een aantal interessante lezingen voor inwoners van Amstelveen. Op 16 juni het thema "Geluk op leeftijd". Voor deze en de overige lezingen kijkt u op het jaarprogramma 2015. 

Lees verder

Zes vergoedingen voor mantelzorgers

  11 05 2015 in "Mantelzorg" • door Bron: Mezzo

Als mantelzorger kunt u aanspraak maken op een aantal vergoedingen. Zo zijn er vergoedingen voor reizen en parkeren en is er extra kinderbijslag voor gehandicapte kinderen. Mezzo heeft de mogelijkheden voor u op een rij gezet. Doe er uw voordeel mee. 

Lees verder

Samen met de huisarts

  01 05 2015 in "Mantelzorg" • door Bron Mezzo

Voor u als mantelzorger is de huisarts een belangrijke partner in de zorg voor uw naaste. Maar de huisarts is er ook voor uzelf. Mezzo, de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste, geeft acht tips voor een vruchtbare samenwerking.

Lees verder

Informatief Mantelzorgcafé PGB

  16 04 2015 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Het persoonsgebonden budget vormde het thema van het Mantelzorgcafé op 9 april in Nieuw Vennep. Een helder persoonlijk plan geeft het beste resultaat op een goede indicatie, aldus de heer Van der Knijff  van Per Saldo. 

Lees verder

“In de zorg voor de ander, jezelf blijven zien”

  13 04 2015 in "Mantelzorg" • door Ellen Hulsbergen Henning

De titel zegt het al: in het zorgen voor de ander, jezelf niet uit het oog verliezen. Op donderdag 7 mei staat het Mantelzorgcafé in het teken van dit thema met als gastspreker Marjo Brouns, ervaringsdeskundige en blogger. Kom, luister en praat mee!

marjo brouns 200x200

Lees verder