U bent hier:   Home   >   Nieuws

Nieuws: Alle categorieën

Week van de jonge mantelzorger

  01 06 2020 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer, bron: MantelzorgNL

Van 1 tot en met 7 juni is de Week van de Jonge Mantelzorger. Een week om aandacht en waardering te vragen voor jongeren die zorgen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil met de campagne ‘Deel je zorg’ jonge mantelzorgers stimuleren om over hun zorgen te praten of gebruik te maken van hulp.

Lees verder

Richtlijn persoonlijke beschermingsmiddelen voor mantelzorgers bekend

  29 05 2020 in "Mantelzorg" • door Bron: MantelzorgNL

Sinds 18 mei komen ook mantelzorgers in aanmerking voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Dit hangt samen met het testbeleid voor mantelzorgers. Als een thuiswonende naaste besmet lijkt te zijn met COVID-19, dan moet hij worden getest, en kan de mantelzorger zichzelf met beschermingsmiddelen beschermen tegen besmetting. 

Lees verder

Rozen voor mantelzorgers Haarlemmermeer

  20 05 2020 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Zo’n 2400 mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg & Meer ontvingen op 18, 19 en 20 mei een roos uit handen van een van de medewerkers. De actie, mogelijk gemaakt door Rabobank Regio Schiphol, leverde verraste en ontroerde gezichten op.

 

Lees verder

Testen coronavirus voor mantelzorgers

  14 05 2020 in "Mantelzorg" • door Bron GGD Amsterdam en GGD Kennemerland

Volgens landelijke beleid kunnen mantelzorgers die zorg verlenen aan een kwetsbare patiënt vanaf 18 mei getest worden op corona wanneer zij klachten hebben passend bij corona. Waar kunt u terecht?

 

 

Lees verder

Bloemen voor mantelzorgers Uithoorn en De Kwakel

  12 05 2020 in "Mantelzorg" • door Mantelzorg & Meer

Zo’n 400 mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg & Meer ontvingen op 12 mei een bloemetje uit handen van een van de medewerkers. De actie, mogelijk gemaakt door Rabobank Regio Schiphol, leverde verraste en ontroerde gezichten op.

Lees verder