U bent hier:   Home   >   Mantelzorg   >   Jonge mantelzorgers   >   Jong en Zorgend voor professionals

Jong en Zorgend voor professionals

Maak van een zorgend kind geen zorgenkind! 

Helpt u mee?

Heeft u contact met kinderen of jongeren tussen 12 en 25 jaar? Een deel van deze jongeren groeien op met een ouder, broer, zus, opa of oma met een lichamelijke ziekte of beperking, een psychische ziekte of een verslaving. Deze jongeren zijn jonge mantelzorgers. Zij hebben vaak meer taken en verantwoordelijkheden dan niet zorgende jongeren.  

Jonge mantelzorgers praten niet snel over hun zorgen en ze weten vaak niet waar ze terecht kunnen. In het Project Jong en Zorgend zijn we actief op zoek gegaan naar deze jongeren. We hebben 71 jonge mantelzorgers geinterviewd, 37 professionals gesproken en 5 brainstormsessies met jonge mantelzorgers gehouden. De resultaten van het project kunt u lezen in de Eindrapportage Jong & Zorgend.    

Luister ook de podcast over Jonge mantelzorgers in de knel

 

 IMG_5451 620 180

Uw rol als professional

De meeste jonge mantelzorgers herkennen zichzelf namelijk niet als zodanig.

Daarom is het van groot belang dat u als professional hen wel herkent. Want jonge mantelzorgers tijdig herkennen en ondersteunen kan overbelasting, vroegtijdig school verlaten en (psychische) problemen op latere leeftijd voorkomen.

Meer info over het herkennen van een (overbelaste) jonge mantelzorger. 

 IMG_5486 620 180

Wat kunnen wij voor u doen?

Mantelzorg & Meer kan u als professional verder toerusten in tijdige signalering en adequate ondersteuning van jonge mantelzorgers. 

Contact

Heeft u een jonge mantelzorger in beeld, wilt u meer weten hoe te handelen? Of heeft u andere vragen? Neem contact op! Kijk ook eens op de pagina Jonge mantelzorgers.