U bent hier:   Home   >   Mantelzorg   >   Individuele ondersteuning

Individuele ondersteuning

Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers informatie en advies, praktische en emotionele steun, gespreksgroepen en cursussen, inzet van vrijwilligers en behartigt uw belangen. Onze diensten zijn kosteloos. Uw vraag is ons uitgangspunt.

Mantelzorgconsulent

U heeft uw eigen manier van zorgen voor uw naaste. Of het nu gaat om uw moeder met dementie, uw vader met een beroerte, uw kind met autisme of uw partner met parkinson. Of een vriend met psychische klachten of een buur die door een ongeluk beperkt is.  

In zo’n situatie kan het fijn zijn als er iemand met u meedenkt over

 • hoe blijf ik zorg geven op mijn eigen manier
 • hoe kan ik omgaan met mijn veranderende naaste
 • waarvoor en hoe kan ik hulp inschakelen
 • welke zorg- en hulpinstanties zijn er in mijn omgeving
 • welke financiële regelingen zijn er
 • hoe vraag ik een indicatie aan of een persoonsgebonden budget
 • wat kan ik met mijn werkgever regelen
 • hoe versterk ik mijn sociale netwerk
 • waar vind ik emotionele ondersteuning

U kunt een afspraak maken met een van onze mantelzorgconsulenten. Bij ons op kantoor of bij u thuis. Of bezoek ons inloopspreekuur.

formaat normale pagina__0038_11

Mantelzorgmakelaar

Combineert u werk met zorg en heeft u daarbij praktische hulp nodig? Of is uw zorgsituatie complex? De mantelzorgmakelaar biedt maatwerk, denkt mee, zoekt oplossingen en kan regeltaken overnemen van de mantelzorger.

Meer informatie over de mantelzorgmakelaar.

Zorgvrijwilliger

U kunt de zorg tijdelijk overdragen aan een zorgvrijwilliger (respijtzorg). Deze gaat met degene waar u voor zorgt bijvoorbeeld wandelen of naar de markt of is gewoon thuis aanwezig. Zo heeft u even tijd voor uzelf.

Meer informatie over inzet van een vrijwilliger

Netwerkcoach

Bent u mantelzorger en is de kring om u heen niet zo groot? Zou u graag meer contacten willen of activiteiten willen doen? Of wilt u graag hulp uit uw omgeving? U weet alleen niet zo goed hoe u dat moet aanpakken. De netwerkcoach helpt u graag.

Daarnaast bieden wij nog meer soorten vrijwilligers:

Meer informatie over inzet van een vrijwilliger 

Cursussen en gespreksgroepen

Mantelzorg & Meer heeft een uitgebreid aanbod ter ondersteuning van u als mantelzorger.

Bekijk de agenda voor het aanbod van cursussen, gespreksgroepen, informatiebijeenkomsten, mantelzorgcafés en Alzheimer Cafés

Familiegesprek

U komt samen met uw familie en/of vrienden en onze mantelzorgconsulent. Afhankelijk van uw vraag:

 • krijgt u informatie over het ziektebeeld (bijvoorbeeld dementie of niet aangeboren hersenletsel) en hoe ermee om te gaan.
 • bespreekt u de onderlinge communicatie rondom het zorgen.

Een familiegesprek verschaft u meer duidelijkheid en kan leiden tot gezamelijke oplossingen en verbeteringen. Een gesprek aanvragen? Neem contact op. 

Mantelzorgboek en mantelzorgpas

Er zijn momenten dat u als mantelzorger de zorg en hulp (tijdelijk) moet overdragen aan iemand anders. In het mantelzorgboek kunt u belangrijke informatie kwijt voor de vervangende (mantel)zorger. Bij het boekje hoort een mantelzorgpas, die u bij zich kunt dragen. In geval van nood weten hulpdiensten wie de vervangende mantelzorger is en hoe deze te bereiken is. Wilt u een mantelzorgboek en pas ontvangen? Neem contact op.

U kunt het boekje ook downloaden: 

Mantelzorgboek (PDF)