U bent hier:   Home   >   Mantelzorg   >   Agenda   >   Dementie / Parkinson   >   Bijeenkomst voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie

Bijeenkomst voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie

15 mei  •  Ontmoetingscentrum ‘De Meent’ Orion 3 Amstelveen  •  

Thema

Ondersteuning voor de mantelzorger

Als je partner of ouder op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgt, ben je daar meestal niet op voorbereid. Hoe vind je je weg in de bureaucratie van de zorg? Hoe houd je het overzicht van de personen en instanties waarmee je tijdens het verloop van de ziekte te maken krijgt? Heb je recht op zorgverlof? Van welke (financiële) regelingen kun je gebruik maken? 

Corry Brouwer, mantelzorgmakelaar bij Mantelzorg & Meer, zal vragen beantwoorden over de ondersteuning die mantelzorgers kunnen krijgen op het gebied van  financiën, werk, wonen en zorg.

Jonge mensen met dementie zijn zelf ook van harte welkom. Een professional zal voor hen een alternatief programma aanbieden in een andere ruimte. 

Programma

17.45 uur       Inloop

18.00 uur       Informatie, vragen er ervaringen over ziekteverloop en veranderend gedrag

19.30 uur       Gezamelijke maaltijd in het Café van de Meent, aangeboden door Alzheimer Nederland 

20.15 uur      Einde

De bijeenkomst wordt georganiseerd samen met Alzheimer Nederland en andere organisaties in Amstelland en Meerlanden. Aanvang 18.00 uur, inloop 17.45 uur. 

Aanmelden en info

dementiejong@gmail.com (Jeantien Brugma)

Volgende bijeenkomsten zijn op 18 september en 27 november. Informatie over de projectgroep kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep.