U bent hier:   Home   >   Mantelzorg   >   Agenda   >   Dementie / Parkinson   >   Alzheimer Café Hoofddorp

Alzheimer Café Hoofddorp

28 juni  •  Bornholm, Bornholm 50, Hoofddorp  •  

nhoud

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Bezoekers kunnen in alle openheid praten met elkaar over het leven met dementie onder leiding van een gespreksleider. De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige. Daarna kunnen bezoekers ideeën, informatie en ervaringen uitwisselen.

Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband van Alzheimer Nederland met diverse andere organisaties.

Thema

De avond gaat over dementie in brede vorm. Wat is dementie? Wat zijn de verschijnselen? Wat is het verschil tussen dementie en vergeetachtigheid? Waarom is het belangrijk om dementie in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en te diagnosticeren? Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van ondersteuning? Al deze onderwerpen komen tijdens het Alzheimer Café in Hoofddorp aan bod.

Ellen van der Meer zal uitleggen wat dementie is, waar men op kan letten bij bepaalde signalen, hoe men normale vergeetachtigheid van dementie kan onderscheiden en wat het belang is van een juiste diagnose. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.

Tijd

19.30 – 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

Informatie

Kijk hier voor meer info

Aanmelden is niet nodig