U bent hier:   Home   >   Mantelzorg   >   Agenda   >   Algemeen   >   Uit je hoofd, in je lijf – ontspannen en bewust bewegen voor mantelzorgers

 (

Mantelzorgen kan dankbaar en verrijkend zijn maar tegelijkertijd ook ingewikkeld en zwaar. Je hebt misschien veel zorgen, waardoor je hoofd overuren maakt en je nauwelijks puf hebt voor andere zaken. Laat staan de dingen die juist goed en fijn voor jou zijn!

Het is daarom van groot belang om goed voor jezelf te zorgen en zo lekker mogelijk in je vel te zitten. Op die manier kun je er als mantelzorger ook zijn en blijven voor je naaste.

Om dat te bereiken, biedt Mantelzorg en Meer het groepsprogramma “Uit je hoofd in je lijf”.

(“Uit je hoofd in je lijf” is voor mantelzorgers die in gemeente Amstelveen wonen of in Ouderkerk aan de Amstel.)

Inhoud

Hierin leer je om op een ontspannen manier in contact te komen met je lichaam door te bewegen. Dit doen we door een afwisseling van wandelen en verschillende oefeningen. Daarnaast leer je met aandacht met je lichaam bezig te zijn (mind- en heartfulness oefeningen).

Dit doen we allemaal in de natuur omdat de natuur een heilzame werking heeft op stress en negatieve emoties waardoor positieve gevoelens en energie meer ruimte kunnen krijgen.

Na afloop van een les is er gelegenheid om gezamenlijk koffie/thee te drinken en ervaringen uit te wisselen over de les, met elkaar en Manon de Ruiter .

Data en tijden

Het programma bestaat uit drie bijeenkomsten: dinsdag 13 september 4 en 25 oktober 2022
De les is van 10.15 – 11.30 uur.  Daarna is er koffie en thee voor wie dat wil.

Verzamelpunt: Paviljoen Chez Favie (in het Amsterdamse Bos), Duizendmeterweg 2 in Amstelveen

Aanvullende informatie

Benodigdheden

  • (Sport/wandel)schoenen met een goed profiel.
  • Kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen en die goed afgestemd is op het weer. Bij voorkeur verschillende laagjes. T-shirt, vest/trui, jas, zodat je wat uit kan doen of aantrekken bij te warm/koud.

N.B. : om deel te nemen moet de mantelzorger in staat zijn om vijf kwartier te kunnen wandelen op soms hobbelige en onverharde ondergrond.

Door wie

De lessen worden gegeven door Manon de Ruiter. Zij is werkzaam als gecertificeerd Leef en beweegcoach en Slow Sports trainster.

Aanmelden

Aanmelden kan via 020-5127250 of onderstaand aanmeldformulier. Deelname is gratis.

    Om u aan te melden voor deze bijeenkomst / cursus vult u de volgende gegevens in: