U bent hier:   Home   >   Mantelzorg   >   Agenda   >   Algemeen   >   Gespreksgroep Levend Verlies

Gespreksgroep Levend Verlies

6 september  •  Bouwerij 4d, Amstelveen  •  

Als je zorgt voor een naaste met een chronische ziekte, dementie, beperking of een andere aandoening, dan verandert het leven  voor u samen. Als mantelzorger kun je te maken krijgen met verlies en rouw terwijl degene voor wie je zorgt in leven is. Dit noemen we levend verlies. Bijvoorbeeld uw man met dementie, die steeds minder op uw man lijkt. Uw vrouw met een beroerte, die zo anders is dan uw vrouw was.  Uw broer, die na het ongeluk verlamd is, of uw kind dat altijd intensieve zorg nodig zal hebben.

Het wordt niet meer zoals het was en de toekomst is onzeker. Dat kan samengaan met gevoelens van verlies. Het voelt alsof u rouwt. Dit uit zich onder andere in machteloosheid, boosheid of moeheid.  U vraagt zich dan af waarom u zich zo voelt. “Wat heb ik toch?” Leren omgaan met levend verlies helpt u om uzelf beter te begrijpen. Als u meer inzicht krijgt in hoe dat proces bij u werkt, dan biedt dat verlichting en steun.

Inhoud

In deze gespreksgroep deelt u uw ervaringen met anderen die net als u zorgen voor een partner, ouder of kind, die ineens of steeds een beetje meer gezondheid inleveren. De consulent begeleidt het gesprek en geeft inzicht, informatie en tips. U vindt hier herkenning, erkenning en steun. Er zijn maximaal zeven deelnemers.

Data en tijd

dinsdag 6, 13 en 20 september, 19.30 – 21.30 uur

Kosten

Geen

Info en aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 020 5127250, info@mantelzorgenmeer.nl

Aanmelden kan via onderstaand formulier

    Om u aan te melden voor deze bijeenkomst / cursus vult u de volgende gegevens in: