Jong & Zorgend

Je bent een jonge mantelzorger als er bij jou thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Een voorbeeld is dat je een zusje hebt met een spierziekte, of dat je moeder vaak somber is. Misschien heb je wel een vader die verslaafd is aan bier, of een broertje die door zijn ADHD nooit rustig is. Het kan zo zijn dat je je daarom vaker zorgen maakt of meer moet meehelpen thuis. Herkenbaar?

Wist je dat 1 op de 4 jongeren een mantelzorger is? Je bent dus zeker niet de enige! Maar wanneer ben je nou eigenlijk een jonge mantelzorger?

#Jonge Zorgers

Het kan fijn zijn om voor je familielid te zorgen. Maar soms kan het ook wat te veel worden. Hoe doen anderen dat? Lees hier de ervaringen van andere #Jonge Zorgers

Jonge mantelzorgers

Je bent een jonge mantelzorger als er bij jou thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Je hebt bijvoorbeeld een zusje hebt met een spierziekte, of je moeder is vaak somber. Misschien heb je wel een vader die verslaafd is aan drank, of een broertje die door zijn ADHD nooit rustig is. Het kan zo zijn dat je je daarom vaker zorgen maakt of meer moet meehelpen thuis.

Scroll to top