Jonge zorger Viroen

Viroen: “Mama maakt het goed, net als vorige weken heeft ze alleen last van een stijf lichaam. We zijn er mee bezig maar een oplossing ligt nog niet voor de hand, helaas.”

Viroen Soebedar is 20 jaar en studeert aan de HVA/HES . Naast zijn studentenleven heeft Viroen nog een totaal ander leven. Hij is namelijk mantelzorger voor zijn moeder. Met zijn Facebook pagina wil hij graag aandacht vragen voor mantelzorgers in het algemeen. Dat doet hij door blogs te schrijven over zijn leven als jonge mantelzorger.

Maandag

De dag begon vroeg, mama geholpen. Nadat ze werd opgehaald omstreeks 10 uur, ben ik eerst rustig gaan klaarmaken voor de afspraak van 12 uur. Ik had namelijk een interview met een student Sociologie, die opzoek is naar jonge mantelzorgers, voor haar project/onderzoek naar de decentralisatie van de zorg. De afspraak was om 13 uur klaar, daarna ben ik gaan trainen. Van 14 tot 15. Daarna kwam ik thuis, even rustig aan gedaan en toen ben ik mama gaan halen. We kwamen uiteindelijk om 18:30 thuis en daarna was het #serietime! Nadien lekker gegeten en de avond afgesloten met Voetbal International.

Dinsdag

De dag begon vroeg, mama geholpen totdat de thuiszorg aankwam. Daarna ging ik naar school. Om 15 uur waren we vrij en ging ik rustig naar huis. Daarna had ik afgesproken met een vriendin uit Den Haag om samen met haar, voor haar, te gaan kijken naar de HvA studies. We gingen naar de studies: Leraar Engels, CMV & tenslotte HRM. Ze had een goed gevoel bij CMV en besloot ook in Den Haag bij de Haagse Hogeschool te kijken bij deze opleiding. Nadat we alle studies hadden bezocht, besloten we naar huis te gaan. Ik sloot de avond af met CL: Atletico M – Real M!

Woensdag

De dag begon vroeg, mama geholpen totdat de thuiszorg kwam. Daarna ging ik naar school. Tot 11 uur had ik school. Daarna naar huis, daarna gaan trainen. Na het trainen naar huis, daarna even opgeruimd. Daarna even zonnen in de tuin! Want het was fantastisch weer! Na het zonnen klaarmaken voor de afspraak bij Youngworks. Er komt namelijk een nieuwe Week van de Jonge Mantelzorger! Super leuk om bekenden weer gezien te hebben! Na de afspraak ging ik naar huis. De avond afgesloten met CL: PSG-Barca!

Donderdag

De dag begon vroeg, mama geholpen. Daarna gewacht totdat ze werd opgehaald. Daarna ging ik trainen. Na het trainen kwam ik thuis, mijn prive zaken/financien geregeld en toen was het tijd voor Xbox! Nadien ging ik mama halen en kwamen we om 18:30 thuis. Dat betekent #serietime! Na de serie, gegeten en ging mama omstreeks 22 uur naar bed. 22:30 keek ik naar RTL late Night en heb ik daarmee ook de avond afgesloten.

Vrijdag

De dag begon vroeg, mama geholpen. Daarna gewacht totdat ze werd opgehaald. Daarna kwam Jay mij halen, gingen we even naar de Amsterdamse Poort. Daarna gingen we direct door met trainen. Nadien werd ik weer thuis gezet. In de avond zou ik in Den Haag zijn voor die open dag van HHS, waar die vriendin naartoe zou gaan.

Ik kwam om 17:30 op Den Haag HS aan, daarna rustig de open dag bezocht, oude bekende tegengekomen en vooral haar de keuze laten maken. Daarna sprak ik af met Sarvesh. Wanneer ik met hem afspreek is het gewoon 9 van de 10 keer #FIFA, zo ook nu! Hij heeft me alleen wel koud gemaakt #jammer. Omstreeks 21 uur vanuit zijn huis naar HS, 21:45 de trein en 23:15 thuis. Direct gaan slapen, behoorlijk moe!

Zaterdag

Relaxday! Mama geholpen in de ochtend, thuiszorg kwam douchen en daarna rustig onze serie teruggekeken, want het lukte ons vrijdag niet om te kijken. Nadat we klaar waren met kijken was het al 12 uur. Liesbeth, schrijfster voor het boek van mijn moeder, zou langs komen. Tussendoor was ik al bezig met de stamboom van onze familie(moederskant). Uiteindelijk helemaal af gekregen en toen kwam de volgende afspraak; massage voor mama. Maud, de begeleidster op de dagbesteding, kan namelijk goed masseren en heeft een goede band met mama. Hierdoor komt ze om de 2 weken masseren. Tijdens het gesprek met Liesbeth kregen we door dat zij ook massage certificaten heeft en dat ze ook kan komen masseren. Uiteindelijk is er nu elke zaterdag iemand die mama masseert. Misschien helpt het wel tegen de stijfheid!

Heel deze dag stond voor mijzelf in het teken van het Kampioenschap voor PSV. Hunkeren naar deze dag, 2554 dagen gewacht op deze dag. En ja hoor, PSV stelde me niet teleur; ze wonnen overtuigend met 4-1! Nummer #22 is binnen, heerlijk gevoel!

In de avond flink genoten van de beelden en natuurlijk het moment supreme de schaal die omhoog werd getild.

Het was een fantastisch beeld! #trots #vreugde #ookeentraantjegelaten #echtheelmooi

Alleen echte PSV’ers konden voelen wat ik gisteren voelde.

Zondag

The day after, met mama mee naar dialyse. Papa werkt vandaag, dus ik kan helaas niet naar de huldiging #balen, maar ik ben al heel blij dat we kampioen zijn!

Ik blijf de wedstrijden gewoon wel volgen; dus het is gewoon 12:30 Feyenoord & 14:30 Ajax. En later de huldiging vanaf 17:00 uur volgen via Fox Sports.

Nu De Tafel van Kees kijken en genieten, genieten & genieten!

Een hele mooie week toegewenst aan jullie allemaal!

Dit stuk is geschreven door: Mantelzorgelijk

Scroll to top