Hulp voor jonge mantelzorgers

Het kan fijn zijn om voor je familielid te zorgen. Maar soms kan het ook wat te veel worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om wat extra hulp te krijgen. Bekijk hieronder de mogelijkheden!

 • Informatie en Advies

  Soms is het best lastig als er iemand thuis ziek is. In zo’n situatie is het hartstikke fijn om even je hart te luchten, of iemand te hebben die met mee je meedenkt over mogelijke oplossingen!

  Misschien vraag je jezelf wel af hoe je nou dat zorgen moet combineren met huiswerk en vrienden? Of misschien kun je wel iemand gebruiken die meedenkt over praktische zaken zoals het regelen van een rolstoel.

  Of misschien wil je nou eigenlijk wel eens weten wat de ziekte van je vader/moeder/broer/zus inhoudt?

 • Maatje

  Veel jongeren willen weleens praten met iemand die in een vergelijkbare situatie zit.

  ‘Ik heb het pas na een jaar aan vrienden verteld. Voor hen is het ook moeilijk om het echt te begrijpen. Zij gaan daarna weer verder, maar ik kom thuis en zit er nog steeds mee.’

  Mantelzorg & Meer heeft daarom ook een appgroep voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 16-23. Wil jij ook graag in deze groep? Laat het ons weten!

In gesprek met je gezinsleden

Als er iemand ziek is in jouw gezin kan dit voor flink wat spanningen en onzekerheden zorgen. Al deze onzekerheden, veranderingen, spanningen en misschien wel ruzies kunnen ervoor zorgen dat jij je minder fijn voelt thuis. Maar dit is lastig om zomaar te zeggen. Wist je dat wij daarbij kunnen helpen? Onze consulent Jonge Mantelzorgers brengt ongedwongen en zonder oordelen het gesprek tussen de gezinsleden op gang.

Scroll to top