Hulp voor jonge mantelzorgers

Het kan fijn zijn om voor je familielid te zorgen. Maar soms kan het ook wat te veel worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om wat extra hulp te krijgen. Bekijk hieronder de mogelijkheden!

 • Informatie en Advies

  Soms is het best lastig als er iemand thuis ziek is. In zo’n situatie is het hartstikke fijn om even je hart te luchten, of iemand te hebben die met mee je meedenkt over mogelijke oplossingen!

  Misschien vraag je jezelf wel af hoe je nou dat zorgen moet combineren met huiswerk en vrienden? Of misschien kun je wel iemand gebruiken die meedenkt over praktische zaken zoals het regelen van een rolstoel.

  Of misschien wil je nou eigenlijk wel eens weten wat de ziekte van je vader/moeder/broer/zus inhoudt?

  Wil je ondersteuning bij het bespreekbaar maken van jouw zorgen thuis, of op school? Onze consulent voor jonge mantelzorgers kan je hierbij helpen.

 • Maatje

  Veel jongeren willen weleens praten met iemand die in een vergelijkbare situatie zit.

  ‘Ik heb het pas na een jaar aan vrienden verteld. Voor hen is het ook moeilijk om het echt te begrijpen. Zij gaan daarna weer verder, maar ik kom thuis en zit er nog steeds mee.’

  Mantelzorg & Meer heeft daarom ook een appgroep voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 16-23. Wil jij ook graag in deze groep? Laat het ons weten!

Activiteiten

Mantelzorg & Meer biedt ook ontspanning. We organiseren regelmatig activiteiten & workshops speciaal voor jonge mantelzorgers. In juni haken we aan bij de jaarlijkse week van de jonge mantelzorger. In die week organiseren we meerdere activiteiten. In november kun je meedoen met activiteiten voor alle mantelzorgers, jong en oud, tijdens de Week van de Mantelzorg.

Ook op andere momenten in het jaar organiseren we regelmatig activiteiten om elkaar te ontmoeten, samen te ontspannen en om ervaringen te delen. Houd onze agenda in de gaten!

Scroll to top