Foto-expositie bij Adamas in Nieuw-Vennep

Van 5 april tot 7 juni is er in centrum Adamas in Nieuw-Vennep de foto-expositie ‘Doe ik het goed? Komt het goed?’ met verhalen over – en foto’s van – ouderschap en langdurige ziekte. Hoe blijf je een goede ouder als je langdurig ziek bent?

Ouders willen het beste voor hun kind. Maar wat is ‘het beste’? Hoe blijf je jezelf als een ‘goede’ ouder zien als je langdurig of chronisch ziek bent? Hoe ga je om met de frustraties en het verdriet die daarmee gepaard gaan en hoe vind je je eigen weg? En bovenal hoe maak je dit bespreekbaar?

In Nederland leven zo’n acht miljoen mensen met een chronische ziekte als MS, reuma, diabetes, chronische pijn en kanker. Onder hen zijn veel ouders. Maar over ouderschap en langdurige ziekte wordt weinig gesproken. Binnen gezinnen is het zorgzaam stil, daarbuiten heerst vaak een vermijdende stilte. Ouders doorbreken de stilte met de huiskamer-expositie Doe ik het goed? Komt het goed? De foto’s en verhalen die in de expositie te zien zijn, zijn gemaakt tijdens het fotoproject Hierover wil ik wel praten… maar hoe doe je dat? De expositie en de ontwikkelde gesprekskaarten geven een aanzet tot het praten over langdurige ziekte en ouder zijn. Net zoals de deelnemende ouders dat hebben gedaan.

De huiskamer-expositie is te zien van 5 april tot 7 juni bij Adamas, centrum voor leven met en na kanker, Eugenie Prévinaireweg 61, 2151 BB Nieuw-Vennep.

Openingstijden: maandag tot en met donderdag 9.30 -16.30 en de eerste vrijdag van de maand van 9.30-12.30

De expositie opent op vrijdag 5 april om 11.00

 

Scroll to top