U bent hier:   Home   >   Expertise

Expertise

Als organisatie of professional heeft u contact met mensen met een chronische ziekte of een beperking en/of met hun mantelzorgers. Mantelzorg & Meer kan u helpen om uw dienstverlening aan deze mensen te optimaliseren. Door samen te werken en door uw deskundigheid te vergroten over mantelzorg en vaak voorkomende ziektebeelden.

Training

Formaat halve pagina__0010_39

Met onze interactieve en praktijkgerichte trainingen maakt u zich als professional in korte tijd belangrijke kennis eigen. U zult na afloop van een training nog beter weten hoe om te gaan uw cliënten en hun mantelzorgers.  Wij bevelen u de training 'Familiezorg' of de 'Training omgaan met dementie voor professionals' van harte aan. 

Kijk ook naar de Training Ontspoorde mantelzorg en de terugkomdagen.

Op verzoek geven wij graag een presentatie over mantelzorg en alles wat u daarover zou willen weten als zorgprofessional.

Samenwerking

Formaat halve pagina__0008_41

Een goede samenwerking tussen u en ons kan leiden tot effectievere hulp aan families of personen die voor iemand zorgen. U kunt mantelzorgers naar ons verwijzen voor praktische en emotionele ondersteuning. Weet u bijvoorbeeld dat wij vrijwilligers inzetten bij mensen met een chronische ziekte of beperking? De mantelzorger heeft dan even vrijaf.  Andere mogelijkheden voor het overdragen van zorg door een mantelzorger vindt u op de Respijtwijzer.

Heeft u te maken met jongeren tussen 12 en 18 jaar?

Kijk dan op Jong en Zorgend voor professionals.