U bent hier:   Home   >   Expertise

Expertise

Als organisatie of professional heeft u contact met mensen met een chronische ziekte of een beperking en/of met hun mantelzorgers. Mantelzorg & Meer kan u helpen om uw dienstverlening aan deze mensen te optimaliseren. Door samen te werken en door uw deskundigheid te vergroten over mantelzorg en vaak voorkomende ziektebeelden.

Training

Formaat halve pagina__0010_39

Met onze interactieve en praktijkgerichte trainingen maakt u zich als professional in korte tijd belangrijke kennis eigen. U zult na afloop van een training nog beter weten hoe om te gaan uw cliënten en hun mantelzorgers.  Wij bevelen u de 'Training omgaan met dementie voor professionals' van harte aan. 

Op verzoek geven wij graag een presentatie over mantelzorg en alles wat u daarover zou willen weten als zorgprofessional.

 

Samenwerking

Formaat halve pagina__0008_41

Een goede samenwerking tussen u en ons kan leiden tot effectievere hulp aan families of personen die voor iemand zorgen. U kunt mantelzorgers naar ons verwijzen voor praktische en emotionele ondersteuning. Weet u bijvoorbeeld dat wij vrijwilligers inzetten bij mensen met een chronische ziekte of beperking? De mantelzorger heeft dan even vrijaf.  Andere mogelijkheden voor het overdragen van zorg door een mantelzorger vindt u op de Respijtwijzer.

Heeft u te maken met jongeren tussen 12 en 25 jaar?

Kijk dan op Jong en Zorgend voor professionals.