Bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie (5 mrt)

Op 5 maart organiseert ‘Alzheimer Amstelland en Meerlanden’ een lotgenotenbijeenkomst in Amstelveen. Centraal staat de vraag “Hoe kunnen kinderen hun ouders helpen en toch hun eigen leven blijven leiden?” Gespreksleider Job van Amerongen spreekt hierover met Caroline Muthert, GZ-psycholoog en Anja van Rossum, casemanager.

Beide dames begeleiden jonge mantelzorgers en hebben ervaring met problemen waar jonge mantelzorgers mee te maken krijgen. Zij kunnen op veel vragen antwoorden geven. Maar de avond is natuurlijk ook bedoeld om samen met elkaar van gedachten te wisselen.

Meepraten over dit onderwerp

Kinderen van een ouder die op jonge leeftijd de diagnose heeft gekregen en/of de ouder van kinderen die hiermee te maken hebben of hebben gehad zijn van harte welkom om mee te praten over dit onderwerp. Jonge mensen met dementie zijn zelf ook van harte welkom. Een professional zal hen een alternatief programma aanbieden. Aan het eind van de bijeenkomst wordt een (eenvoudige) maaltijd aangeboden door Alzheimer Nederland.

Men kan zich voor deze bijeenkomst opgeven door een mail te sturen aan Jeantien Brugma via  dementiejong@gmail.com. De bijeenkomst vindt vanaf 18:00 uur (inloop vanaf 17.45 uur) plaats in Ontmoetingscentrum ‘De Meent’, Orion 3, Amstelveen.

Meer informatie is te lezen via de site van Alzheimer Nederland

Scroll to top