Workshop valpreventie (Hoofddorp – 30 november 2023)

Valpreventie is van cruciaal belang voor zowel degenen die je verzorgt als voor jouw eigen gemoedsrust. Daarom nodigen wij je van harte uit voor een speciale workshop over valpreventie voor mantelzorgers, georganiseerd door Team Sportservice in samenwerking met Mantelzorg & Meer.

Inhoud

Het voorkomen van vallen is belangrijk, omdat een val ernstige gevolgen kan hebben voor ouderen en degenen die afhankelijk zijn van mantelzorg. Tijdens deze workshop geven we inzicht in de volgende onderwerpen:

 • Risicofactoren herkennen:
  Leer hoe je de risicofactoren voor vallen bij je naaste kunt herkennen en minimaliseren.
 • Praktische tips voor een veilige omgeving:
  Ontdek hoe je de leefomgeving kunt aanpassen om valongelukken te voorkomen.
 • Beweging en balans:
  Leer eenvoudige oefeningen en technieken om de balans en spierkracht van je naaste te verbeteren.
 • Wat te doen als iemand is gevallen?
  Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is een val soms onvermijdelijk. Daarom bespreken we tijdens de workshop ook wat je moet doen als iemand is gevallen, hoe kun je iemand in stappen laten opstaan of, als de val ernstiger is, hoe kun je iemand comfortabeler laten liggen totdat er professionle hulp is gearriveerd.

Meld je aan voor deze gratis workshop die georganiseerd wordt door Team Sportservice in samenwerking met Mantelzorg & Meer. Er wordt gezorgd voor een gezonde snack en wat te drinken.

Datum en Tijd

Donderdag 30 november van 10.30 tot 12.30

Locatie

Paramedisch centrum Skagerrak – Skagerrak 330 – Hoofddorp

Aanmelden

Deze workshop is in principe vol. Misschien komt er nog een extra workshop. Stuur een mail naar info@mantelzorgenmeer.nl als je daar interesse in hebt of om te kijken of er misschien een plaatsje is vrijgekomen.

Er is ook een workshop op 28 november waar nog een paar plaatsen vrij zijn.

 

 

Scroll to top