Mantelzorgcafé – Positieve gezondheid: een bredere kijk op gezondheid die meer oplevert – Amstelveen (19 oktober)

In samenwerking met Vilans organiseert Mantelzorg & Meer een mantelzorgcafé rond Positieve gezondheid in Amstelveen.

Inhoud

Als mantelzorger ben je met liefde en toewijding bezig met het welbevinden van de ander. Maar hoe is het met jou? Wat helpt jou om de dingen te doen die je belangrijk vindt en om te gaan met de uitdagingen van het leven? Hou zorg jij voor jezelf in de drukte van alle rollen en taken die jij combineert? In deze workshop informeren we je over Positieve Gezondheid: wat is het en waar komt het vandaan. We verkennen met elkaar hoe deze brede kijk op gezondheid een bijdrage kan leveren aan de veerkracht en vitaliteit van mantelzorgers.

Twee sprekers vanuit Vilans begeleiden deze avond:

Marjolein de Meijer werkt als coach en adviseur bij Vilans. Bij zorgorganisaties traint zij teams in werken met Positieve Gezondheid en gaat met mensen in gesprek over wat betekent dat voor jouzelf? Hoe zorg jij voor jezelf? Waar krijg je energie van? Wat doe je als het even wat minder gaat en waar zou je meer aandacht aan willen geven?

Marjolein: “Zelf houd ik erg van buiten zijn en wandelen in de natuur. In combinatie met werk en kinderen, lukt dat soms minder vaak dan ik zou willen. Een goede film of een aflevering van een spannende serie helpen mij ook opladen.”

Femke de Wit is programmaleider Positieve Gezondheid. Vanuit de vele trajecten die zij begeleidt in het werken vanuit Positieve Gezondheid is zij steeds op zoek naar hoe deze brede blik op gezondheid mensen kan helpen in het versterken van hun eigen kracht en het stil staan bij wat voor hen echt belangrijk is in het leven.

Femke: “Het mooie aan Positieve Gezondheid vind ik dat het voor iedereen wat anders kan betekenen. De zoektocht naar wat jij waardevol vindt in je leven en waar je energie voor hebt levert mooie inzichten en vaak nieuwe stappen op.”

 

Datum en tijd

Woensdag 19 oktober 2022 van 19:30-21:30 uur
Inloop vanaf 19.15

Locatie

De Meent, Orion 3

1188 AM Amstelveen

Voor wie?

Voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.

Informatie en aanmelden

Meer info of aanmelden via 020-5127250 of het formulier hiernaast.

Deelname is kosteloos.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden

Hidden
Belangrijk veld, alleen zichtbaar voor admin. Niet verwijderen
Hidden
Belangrijk veld, alleen zichtbaar voor admin. Niet verwijderen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top