Als je zorgt voor een naaste met een chronische ziekte, dementie, beperking of een andere aandoening, dan verandert het leven voor jullie samen. Als mantelzorger kun je te maken krijgen met verlies en rouw terwijl degene voor wie je zorgt in leven is. Dit noemen we levend verlies. Bijvoorbeeld je man met dementie, die steeds minder op je man lijkt. Je vrouw met een beroerte, die zo anders is dan je vrouw was. Je broer, die na een ongeluk verlamd is, of een kind dat altijd intensieve zorg nodig zal hebben.
Het wordt niet meer zoals het was en de toekomst is onzeker. Dat kan samengaan met gevoelens van verlies. Het voelt alsof je rouwt. Dit uit zich onder andere in machteloosheid, boosheid of moeheid. Je vraagt je dan af waarom jij je zo voelt. “Wat heb ik toch?” Leren omgaan met levend verlies helpt je om jezelf beter te begrijpen. Als je meer inzicht krijgt in hoe dat proces bij jou werkt, dan biedt dat verlichting en steun.
Inhoud
Deze gespreksgroep bestaat uit drie bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten deel je jouw ervaringen met anderen die net als jij zorgen voor een partner, ouder of kind, die ineens of steeds een beetje meer gezondheid inleveren. De consulent begeleidt het gesprek en geeft inzicht, informatie en tips. Je vindt hier herkenning, erkenning en steun. Er zijn maximaal zeven deelnemers.
Data en tijd
Woensdag 8, 22 en 29 november, 10.00 – 12.00 uur
Locatie
Kantoor Mantelzorg & Meer | Doctor Willem Dreesweg 2 | Amstelveen
Voor wie?
Voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn of in Ouderkerk a/d Amstel.
Informatie en aanmelden
Meer info of aanmelden via 020-5127250 of het formulier hiernaast.
Deelname is kosteloos.