Ervaar dementie met de VR-bril

Wat zie je en wat ervaar je als je dementie hebt? Met de VR bril (Virtual Reality bril) ervaar je zelf hoe het dagelijks leven eruit ziet voor iemand met dementie.

Deze VR-experience neemt je mee in een wereld die er totaal anders uitziet dan onze wereld. De VR bril helpt het begrip voor naasten met dementie te vergroten. Je kunt mensen met dementie daardoor beter ondersteunen.

Stap in het hoofd van iemand met dementie

De dementiebril laat je in het hoofd stappen van iemand met dementie. Dit gebeurt met een 360 graden simulatiefilm. De film speelt zich af in de thuissituatie. Na de experience bespreken we hoe je iemand met dementie voortaan beter kunt ondersteunen.

Voor wie deze VR-experience bedoeld?

De VR bril experience is bedoeld voor:

  • Informele zorg (mantelzorgers en vrijwilligers)
  • Zorgprofessionals
  • Werkgevers

Meld je aan!

Mantelzorg & Meer biedt de mogelijkheid om deze VR-experience. op te doen. Heb je interesse? Laat dit weten via het aanmeldformulier.

Meer informatie

In Nederland leven op dit moment 290.000 mensen met dementie, waarvan 70% thuis woont. Zorgen voor iemand met dementie is een belastende taak. Dit geldt voor mantelzorgers en voor zorgprofessionals. De VR bril geeft een levensecht inzicht in dementie en vergroot daarmee het begrip. Dit komt de dagelijkse zorg ten goede. Samen zorgen we voor een betere dementiezorg.

De VR bril is door Into D’mentia ontwikkeld in samenwerking met het Trimbos Instituut.

Mantelzorg & Meer heeft een aantal van deze VR brillen. Wij bieden daarmee professionals, mantelzorgers en vrijwilligers de mogelijkheid om deze VR ervaring op te doen.

Meld je aan voor een VR-Bril Experience!

Ik ben geïnteresseerd in deze experience en wil er graag meer informatie over ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ik ben een:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top