Uit je hoofd, in je lijf – ontspannen en bewust bewegen voor mantelzorgers (Amstelveen)

Mantelzorgen kan dankbaar en verrijkend zijn maar tegelijkertijd ook ingewikkeld en zwaar. Je hebt misschien veel zorgen, waardoor je hoofd overuren maakt en je nauwelijks puf hebt voor andere zaken. Laat staan de dingen die juist goed en fijn voor jou zijn!

Het is daarom van groot belang om goed voor jezelf te zorgen en zo lekker mogelijk in je vel te zitten. Op die manier kun je er als mantelzorger ook zijn en blijven voor je naaste.

Om dat te bereiken, biedt Mantelzorg en Meer  “Uit je hoofd in je lijf”. De training worden gegeven door Manon de Ruiter. Zij is werkzaam als gecertificeerd Leef en beweegcoach en Slow Sports trainster.

Inhoud

In de bijeenkomst leer je om op een ontspannen manier in contact te komen met je lichaam door te bewegen. Dit doen we door een afwisseling van wandelen en verschillende oefeningen. Daarnaast leer je met aandacht met je lichaam bezig te zijn (mind- en heartfulness oefeningen).

Dit doen we allemaal in de natuur omdat de natuur een heilzame werking heeft op stress en negatieve emoties waardoor positieve gevoelens en energie meer ruimte kunnen krijgen.

Na afloop van de training is er gelegenheid om gezamenlijk koffie/thee te drinken en ervaringen uit te wisselen, met elkaar en Manon de Ruiter.

Aanvullende informatie

Benodigdheden:

  • (Sport/wandel)schoenen met een goed profiel.
  • Kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen en die goed afgestemd is op het weer. Bij voorkeur verschillende laagjes. T-shirt, vest/trui, jas, zodat je wat uit kan doen of aantrekken bij te warm/koud.

Datum en tijd

Dinsdag 13 september, 10.15 – 11.30 uur

Locatie

Verzamelpunt: Chez Favie | Duizendmeterweg 2 | Amstelveen

Voor wie?

Voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Amstelveen die in staat zijn om vijf kwartier te kunnen wandelen op soms hobbelige en onverharde ondergrond.

Informatie en aanmelden

Meer info of aanmelden via 020-5127250 of het formulier hiernaast.
Deelname is kosteloos.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden

Hidden
Belangrijk veld, alleen zichtbaar voor admin. Niet verwijderen
Hidden
Belangrijk veld, alleen zichtbaar voor admin. Niet verwijderen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top